dijous, 26 de novembre del 2009

3. SEGUIMENT I EVOLUCIÓ PERSONAL EN LA CREACIÓ DE LA WEBQUEST

Crec que és important que remarqui que el meu coneixement sobre les Webquest (WQ) fins a dia d’avui era nul, tant nul com que no n’havia sentit a parlar mai. Partint d’aquesta premissa, és evident que la meva expectativa era molt alta, doncs tenia seriosos dubtes de poder assolir l’objectiu de crear-ne una. Però bé, al final, objectiu complert i assolit!!
Valoro que és un recurs innovador i molt creatiu. De cara a l’alumne o al professorat és una bona eina de treball, doncs a través de la xarxa, li permet endinsar-se a un món d’informació molt gran. I per nosaltres o la persona que crea la WQ, et permet donar a conèixer o treballar conceptes teòrics de l’assignatura de forma diferent i atractiva.
La nostra WQ, l’hem emmarcat en un nivell d’interculturalitat bàsic, d’intercanvi de coneixement sobre les diverses cultures que ens envolten, donat que és un material que ens el plantegem per treballar amb l’alumnat de 1º d’ESO, curs en que acaben d’arribar a l’IES. Creiem que és una bona eina d’inici per tal de motivar el començament del diàleg cultural i la seva interacció.
Amb aquesta WQ, fem un plantejament per treballar la multiculturalitat obrint espais, a partir de diferents activitats que permeten el diàleg intercultural i el coneixement dels altres. La nostra finalitat és fonamentar les actituds no discriminatòries i el reconeixement de l’educació intercultural com a valor positiu, de respecte entre cultures, d’apropar-nos a l’altre des de la tolerància, sense perjudicis i borrant els estereotips preconcebuts sense fonament.
Respecte a la relació amb la PAC1, penso que treballant la tolerància i qüestionant-nos els estereotips i perjudicis que tenim sobre els altres, alhora que, potenciant el treball col·laboratiu i en equip a través del diàleg i el consens, potenciem els aspectes que mancaven a les activitats o forma de treballar d’en Joel i la Berta.
I per últim, el treball en grup, que jo valoro com a perfecte!! Tinc la sort de fer els treballs amb dues amigues i alhora, que vivim a prop i ens compenetrem molt bé. (Espero que elles també opinin el mateix). Per tot això, crec que ens organitzem bé i ens repartim la tasca segons les potencialitats de cada una respecte el que se’ns demana fer. En aquest cas, varem consensuar entre les tres el tema, contingut, conceptes i activitats que volíem incloure a la nostra WQ. Llavors, ens hem repartit les activitats i ens les hem anat passant per mail fins finalment, crear la WQ. Tot plegat, molta feina i dificultats mil... però feina feta i satisfactòria! Crec que hem patit, hem rumiat però hem après molt!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada