diumenge, 13 de desembre del 2009

4. AVALUACIÓ DE RECURSOS PER TREBALLAR LA INTERCULTURALITAT EN LÍNEA

4.3 - Informe de la Webquest analitzada
He analitzat el recurs que és troba ubicat a :

El contingut que es presenta és el treball sobre la diferència i semblances entre les diferents cultures, a través dels diferents colors. Vol que els alumnes treballin amb respecte les diferents maneres de veure el món, de pensar, d'actuar, de creure,...
Aquest material està pensat per treballar amb l'alumnat del primer cicle d'ESO a l'aula de tutoria, però penso que també es podria utlitzar a segon cicle d'ESO i inclís amb l'alumnat de cicle mitjà, modificant una mica alguna activitat.
Consta de 7 activitats al llarg de les quals, primer cal FORMAR grups i ESCOLLIR un color. Llavors individualment han de RESPONDRE unes preguntes sobre el color escollit. Llavors faran una PLUJA D'IDEES en comú. A continuació veuran un VIDEO del color escollit i en faran un DEBAT. Al final, prepararan un POWER POINT per explicar el que han treballat a la resta de companys per tal de tornar a DEBATRE amb els companys les seves conclusions finals. I tot plegat, a través del centre d'interès dels diferents colors.
Al llarg de les activitats, als alumnes els demana molt treball cooperatiu i col•laboratiu, malgrat també exigeix treball individualitzat que fomenta l'autoaprenentatge i l'autonomia. El nivell d'interculturalitat del que parteix és el bàsic o d'intercanvi de coneixements bàsics dels altres, per acabar treballant a partir d'un nivell d'interculturalitat mitjà, a través del diàleg i el respecte mútu. Referent al model d'interculturalitat que segueix, permet desmuntar estereotips o creences populars utilitzant informacions i recursos objectius, doncs promou activitats de cerca, reflexió, descobriment,...
Penso que és una bona eina, un bon recurs per al professorat, doncs ens permet treballar un tema un xic difícil en aquest franja d'edat, d'una forma atractiva, amena i motivadora, però alhora de forma profunda, respectuosa i promovent l'autoaprenentatge i l'anàlisi dels prejudicis i estereotips personals cap a les diferents cultures estuduades.
És una WQ que treballa partint de la comunicació, el diàleg, el compartir, l'intercanviar, el repectar-nos entre nosaltres siguem de la cultura que siguem, aspectes claus que treballa la interculturalitat. Alhora, vol que l'alumne coneixi la diversitat cultural que l'envolta, assumint els conceptes claus de l'educació intercultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada