dilluns, 14 de desembre del 2009

LA NOSTRA WEBQUEST I VALORACIÓ PAC2 I PAC 3

La nostra Webquest està ubicada a :

http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3055&id_pagina=1

La nostra webquest és titula PERSONATGES DEL MÓN i va dirigida a l'alumnat de primer cicle d'ESO.Amb el treball d’aquesta pretenem capacitar l'alumne dels coneixements suficients sobre els valors de les relacions interculturals. Poc a poc, al anar treballant els continguts, que vagin reflexionant sobre la riquesa que suposa el contacte entre les diferents cultures, així com, l’acceptació de la diversitat, com a fet natural.La nostra finalitat és fonamentar les actituds no discriminatòries i el reconeixement de l’educació intercultural com a valor positiu.
Tot aquest treball està plantejat per portar-lo a terme a les hores de tutoria, amb els objectius següents:
OBJECTIUS GENERALS:·
· Treballar a partir de l’aprenentatge constructivista.
· Ensenyar a cercar, indagar, buscar,... per Internet, qualsevol informació que necessitem.
· Aprendre a analitzar, sintetitzar, comprendre, transformar, crear, jutjar, valorar,… a través de la informació que obtenim i del treball que realitzem.
· Potenciar el treball en petit grup.
· Potenciar l’ús de les noves tecnologies
OBJECTIUS CONCRETS:
· Analitzar i treballar sobre els estereotips i perjudicis propis i obrir un debat per desmuntar-los i/o qüestionar-los.
Crec que és una webquest complerta i que demana la implicació de l'alumnat de forma conscient i acurada però que al final li dóna resultats de nous coneixements sobre els països d’origen dels companys que els envolten, i esperem els produeixin canvi d’actitud cap a les relacions interculturals i un aprofundiment real sobre els valors personals.

Respecte a la valoració que en faig de la PAC2 i la PAC3, com deia en un anterior missatge, treballar amb aquesta eina, les WQ, m’ha sorprès molt. Sorpresa positiva, doncs no coneixia aquest recurs i crec que té moltes potencialitats.
Per una banda, he après i assimilat conceptes sobre la interculturalitat a través d’una eina atractiva i amena i per l’altre m’he introduït una mica més en el món de les noves tecnologies i he descobert que encara tinc milions de coses per aprendre.
Com a futurs psicopedagogs, em d’estar oberts a nous aprenentatges personals per tal de transmetre’ls als nostres alumnes i això és el que he fet, navegar, utilitzar, conèixer, aprendre... noves eines que estic segura que em seran de molt utilitat en un futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada